ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΟΥ;

Η τρέχουσα συγκυρία εξαιτίας του COVID-19 φαίνεται ότι θα οδηγήσει τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, για τη φετινή χρήση, σε σημαντική πτώση τζίρου. Σκέψεις για πώληση του ξενοδοχείου, σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να θεωρούνται δικαιολογημένες, ωστόσο, τα αίτια έπρεπε να προϋπήρχαν και η τρέχουσα συγκυρία αποτέλεσε μόνο την αφορμή.

-Πότε είναι η χειρότερη στιγμή να πουλήσει κάποιος;

-Όταν είναι αναγκασμένος να το κάνει! (ξαφνική αρρώστια, σύγκρουση με τον συνέταιρο, ξαφνική πτώση της ζήτησης και αδυναμία στήριξής του, απουσία αγοραστών, …).

και

-Πότε είναι η χειρότερη στιγμή να αγοράσει κάποιος;

- Όταν δεν βλέπει άμεση προοπτική! Όταν πιστεύει ότι με οποιαδήποτε ενέργεια και αν κάνει, δεν θα καταφέρει να αναπληρώσει τις χαμένες πωλήσεις. Θυμίζουμε, ότι οι αγοραστές αγοράζουν για το μέλλον (και πληρώνουν για το παρελθόν). Όσοι αγοραστές δεν «βλέπουν» μέλλον, δεν σκέφτονται καν να αγοράσουν.

Πώς πρέπει να ενεργήσω, εάν έχω τέτοιες σκέψεις;

  • Να μάθω πως υπολογίζεται το τίμημα, και έτσι να προσδιορίσω τις προσδοκίες μου.
  • Να ορίσω όλες τις κατηγορίες αγοραστών που θα απευθυνθώ, να μάθω πως σκέφτονται και να προσδιορίσω τις προσδοκίες μου για κάθε μία κατηγορία.
  • Να καταλάβω, ποια κατηγορία αγοραστών ικανοποιεί περισσότερο τις προσδοκίες μου, και να ορίσω τον τρόπο προσέγγισής τους.
  • Να σχεδιάσω το χρονοδιάγραμμα όλων των ενεργειών χωρίς να διασπάσω τη «γραμμή επικοινωνίας» σε πολλά μέτωπα και παράλληλα, να μην ξεχνώ, ότι "ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται".

Έχουμε τη γνώση και την εμπειρία υλοποίησης τέτοιων έργων, προσφέροντας τις υπηρεσίες μας σε αγοραστές και πωλητές. Δείτε αναλυτικά στο www.dealsAndDEALS.eu.

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω