Καταστήματα Εστίασης προς Πώληση. Πρέπει να ξέρετε από φαγητό για να γίνετε Ιδιοκτήτης?

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις στην αγορά εστίασης για να μπορέσουν να ασχοληθούν επιχειρηματικά με αυτόν το κλάδο. Άλλοι πιστεύουν ότι είναι κάτι πολύ εύκολο και δεν χρειάζονται σημαντικές γνώσεις. Η αλήθεια είναι ότι η εστίαση είναι ακριβώς όπως κάθε άλλος κλάδος. Είναι business! Αυτό σημαίνει, ότι κάποιος πρέπει να κάνει ότι ακριβώς θα έκανε εάν αγόραζε οποιαδήποτε επιχείρηση σε οποιοδήποτε κλάδο: να καταλάβει τους “κανόνες του παιχνιδιού” και τον τρόπο λειτουργίας της. Αν και κάθε επιχείρηση προς πώληση μπορεί να είναι μοναδική ή ξεχωριστή ευκαιρία, οι βασικοί κανόνες του επιχειρείν εφαρμόζονται σε κάθε επιχειρηματική ευκαιρία.

Η εστίαση είναι ένας κλάδος με πολύ υψηλό ρυθμό ανάπτυξης

 Υπάρχουν πολλά καταστήματα εστίασης (εστιατόρια, καταστήματα γρήγορου φαγητού, σνακ, καφέ, καφετέριες, ταβέρνες, κ.λ.π.) που είναι προς πώληση. Αυτό σημαίνει ότι είναι ένας κλάδος με μεγάλη κινητικότητα. Είναι γεγονός ότι ο κλάδος της εστίασης έχει επιτύχει πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τις προηγούμενες δεκαετίες. Οι άνθρωποι ξοδεύουν, αυξανόμενα, συνεχώς μεγαλύτερο ποσοστό του προϋπολογισμού τους για φαγητό εκτός οικίας, σε σημεία εστίασης. Αυτός ο παράγοντας είναι πολύ σημαντικός  εάν θέλετε να αγοράσετε μία επιχείρηση. Όλοι οι επιχειρηματίες επιθυμούν να βλέπουν ανάπτυξη και προοπτική αυτής της ανάπτυξης. Και αυτό το επιτυγχάνουν τα καταστήματα εστίασης.

Η σημασία της τοποθεσίας και τα καταστήματα εστίασης

Κάθε επιχείρηση προς πώληση είναι διαφορετική (ίσως και μοναδική). Η τοποθεσία εγκατάστασης του καταστήματος είναι απολύτως κρίσιμη στην εστίαση. Οι καταναλωτές θα συνεχίζουν να επισκέπτονται ένα μέτριας ποιότητας φαγητού εστιατόριο αλλά σε τοποθεσία με θαυμάσια θέα και εύκολη πρόσβαση, και αυτό ίσως να μην ισχύει για το αντίστροφο (καλής ποιότητας φαγητό σε εστιατόρια όχι καλή τοποθεσίας (σε μεγάλη απόσταση, δύσκολης πρόσβασης, κ.λ.π.).

Οι δύο κρισιμότεροι παράγοντες για τα καταστήματα εστίασης

Οι δύο κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία ενός καταστήματος εστίασης, είναι η Τοποθεσία και η Ποιότητα του Φαγητού. Είναι συνεπώς αναγκαίο να γίνει η επικέντρωση σε καταστήματα με καλή Τοποθεσία και πολύ καλή Ποιότητα Φαγητού, ταυτόχρονα.

Επιθυμείτε την μετεγκατάσταση του καταστήματός σας?

Είναι γεγονός ότι μπορείτε να βελτιώσετε την Ποιότητα του Φαγητού του καταστήματός σας, την Εξυπηρέτηση που προσφέρετε και την Διακόσμησή  του. Ωστόσο, δεν μπορείτε να βελτιώσετε την Τοποθεσία που βρίσκεται το κατάστημά σας, εάν δεν το μεταγκαταστείσετε! Όταν αναζητείτε επιχείρηση εστίασης προς εξαγορά, η αξιολόγηση της τοποθεσίας πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά. Τοποθεσίες με χαμηλή πυκνότητα πληθυσμού μπορεί να αποτελέσουν πολύ επικίνδυνο παράγοντα ως προς την βιωσιμότητα.

Εάν κάποιος ψάχνει να πουλήσει την επιχείρησή του, πρέπει να ρωτήσετε ΓΙΑΤΙ  και να αναζητήσετε τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. Συνήθως, επιχειρήσεις με λίγα προβλήματα και μεγάλα κέρδη δεν πωλούνται εύκολα (εκτός από συνταξιοδοτήσεις και μη-διάδοχη κατάσταση). Εάν αγοράζετε μία επιχείρηση, είναι πολύ σημαντικό το γνωρίζετε τους λόγους για τους οποίους πωλείται.  Εάν μπορέσετε να λύσετε τα περισσότερα ή όλα από τα ενδεχόμενα προβλήματα, τότε ίσως να έχετε στα χέρια σας μία πολύ καλή ευκαιρία.

Η βιομηχανία της εστίασης τείνει να είναι σταθερή. Ανεξάρτητα της κατάστασης της οικονομίας, ο κόσμος θα συνεχίζει να τρώει εκτός σπιτιού. Επιπρόσθετα, όταν οι άνθρωποι έχουν λιγότερο χρόνο για να ετοιμάζουν φαγητό στο σπίτι, τότε συχνάζουν περισσότερο σε τέτοια καταστήματα. Ως αποτέλεσμα, όταν οι επιχειρηματίες αναζητούν επιχειρήσεις προς πώληση, πολύ συχνά στρέφονται προς καταστήματα εστίασης. Όταν ψάχνετε για καταστήματα εστίασης προς πώληση, δύο παράγοντες είναι κρίσιμοι: Ποιότητα Φαγητού, και Τοποθεσία σημείου. Εάν βρείτε μία επιχείρηση σε πολύ καλή τοποθεσία και καλή ποιότητα φαγητού, τότε έχετε πολλές πιθανότητες να κερδίσετε πολλά χρήματα!!

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω