Οικονομική Κρίση και Πώληση Επιχειρήσεων

Με παρούσα την οικονομική κρίση που όλοι μας βιώνουμε, πολλοί μας ρωτούν: Είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για να βγάλω προς πώληση την επιχείρησή μου?

Η απάντηση είναι πολύ απλή!

Η πώληση μιας επιχείρησης δεν είναι μια διαδικασία σύντομη. Όπως η ίδρυση και η εδραίωση μιας επιχείρησης απαιτεί χρόνο, έτσι και η πώλησή της απαιτεί ανάλογο σχεδιασμό, τακτική και χρόνο.

Με παρούσα την οικονομική κρίση, και εφόσον αυτή έχει επηρεάσει την πορεία της επιχείρησης πρέπει να γίνουν οι εξής ενέργειες:

Α. Εάν η επιχείρηση είναι κερδοφόρα και τα κέρδη μειώνονται, χωρίς όμως να υπάρχει πιθανότητα να εξανεμιστούν (λόγω παράλληλης μείωσης εξόδων, κόστη, κ.λ.π.) και εφόσον η δραστηριότητά της συμπεριλαμβάνεται σε εκείνες που θα ανακάμψουν με τον τερματισμό της ύφεσης, τότε είναι καλύτερο να περιμένετε, και να ξεκινήσετε τη διαδικασία πώλησής της με την ανάκαμψη. Εξάλλου οι αγοραστές πληρώνουν για το παρελθόν και αγοράζουν για το μέλλον . Τότε, θα έχετε την άνεση του χρόνου να σχεδιάσετε την διαδικασία πώλησής της, να αναδείξετε την επιβίωσή της από την ύφεση και να αναφερθείτε στα μεγέθη που είχε επιτύχει πριν την έλευση της κρίσης. Χωρίς λοιπόν την πίεση του χρόνου στην πλάτη σας, και με σωστό σχεδιασμό του τρόπου προσέγγισης μπορείτε να βρεθείτε πολλαπλώς κερδισμένοι.

Β. Εάν η επιχείρηση δεν είναι κερδοφόρα και δεν αναμένεται να βελτιωθεί αυτό, αλλά μάλλον να χειροτερέψει, και εφόσον εκτιμάτε ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου στον οποίον δραστηριοποιείστε δεν θα επιβιώσουν μέχρι τον τερματισμό της ύφεσης, τότε είναι καλύτερο να τη πουλήσετε όσο το δυνατό γρηγορότερα, παρά να ‘μαζεύετε’ ζημιές και να μειώνετε την  αξία της. Ωστόσο και αυτό θέλει το σωστό σχεδιασμό. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες χωρίς να προετοιμαστούν καθόλου (1-2 μήνες) αρχίζουν και βολιδοσκοπούν ανταγωνιστές, προμηθευτές και πελάτες για το πιθανό ενδιαφέρον τους. Αυτό όμως έχει τα αντίθετα αποτελέσματα! Το ενδιαφέρον δεν εκδηλώνεται (γιατί έτσι όπως επικοινωνήθηκε αυξάνει τις καχυποψίες, τις αμφιβολίες, τα ερωτήματα), με αποτέλεσμα να έχουμε χρονοτριβή και όχι αξιοποίηση του χρόνου για βελτίωση της εικόνας της επιχείρησης. Και όμως με πολύ απλές, γρήγορες και αποτελεσματικές κινήσεις μπορείτε να επιτύχετε την πώληση της επιχείρησης (και όχι να σας μείνει απούλητη και να καταλήξετε να την κλείσετε) και μάλιστα σε ένα τίμημα που θα είναι αντικειμενικό!!!

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω