Soft Issues: Παράγοντες για την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας (deal)

Εκτός από τους βασικούς παράγοντες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο κλείσμο μια συμφωνίας Πώλησης Επιχείρησης (τίμημα, όροι διακανονισμού, χρηματοδότηση, κ.α.), υπάρχουν και κάποιοι άλλοι παράγοντες που είναι ακόμη κρισιμότεροι, (τα λεγόμενα soft issues).

Ο τρόπος διαπραγμάτευσης (μπορούμε να είμαστε αυστηροί και σκληροί με τη συμφωνία αλλά όχι με τα πρόσωπα που διαπραγματεύονται), η τακτική της διαπραγμάτευσης (στάση κερδίζω μόνο εγώ σε αντιδιαστολή με το win-win διαπραγμάτευση), το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον των διαπραγματευόμενων και ειδικά των Πωλητών (τι επιρροή έχει στον διαπραγματευόμενο), και πολλοί άλλοι. Ενδεικτικά αξίζει να αναφέρουμε την επιρροή που άσκησε το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον (η σύζυγος) στον σύζυγο (Πωλητή της επιχείρησης) η οποία όταν έθεσε το δίλημα στον σύζυγό της ότι από την επομένη της Πώλησης της επιχείρησης του συζύγου δεν θα μπορεί στο κοινωνικό της περίγυρο να αυτοαποκαλείται “σύζυγος επιχειρηματία” απέτρεψε την ολοκλήρωση της πώλησης.

Είναι σίγουρο ότι τα soft issues, όπως η οριστικοποίηση της απόφασης πώλησης από τον Πωλητή, η διερεύνηση εναλλακτικής διεξόδου για τον Πωλητή (π.χ. νέα δραστηριότητα) σε συνδυασμό με την καλή προετοιμασία και τον προσεκτικό σχεδιασμό αποτελούν την κορωνίδα για την επιτυχή ολοκλήρωση μιας συμφωνίας (deal).

Αφήστε μια απάντηση

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω